IZZIVI ZA KIO V BLIŽNJI PRIHODNOSTI


 

Kakovost je prioriteta za vse pri Kii ꟷ od načrtovanja izdelkov, oblikovanja, proizvodnje, prodaje do poprodajnega vzdrževanja

19.1.2023

Skupina Hyundai Motor Group, katere del so avtomobilske znamke Kia, Genesis in Hyundai, je nedavno v svojem raziskovalno-razvojnem centru Namyang organizirala srečanje, ki so se ga udeležili vodstvo in zaposleni.

Na srečanju je Euisun Chung, izvršni predsednik skupine Hyundai Motor Group, zaposlenim predstavil strateško usmeritev in vizijo za leto 2023. Vodilni predstavniki Skupine so tudi odgovarjali na vprašanja zaposlenih.

"Zaupanje skozi izzive in stabilnost skozi spremembe" je ključna tema in nov standard za skupino 
"Ne bomo se bali tveganj in se le odzivali na spremembe. Namesto tega bomo vodili prihodnost tako, da bomo korak naprej in ustvarjali priložnosti iz kriz," je med srečanjem poudaril izvršni predsednik Chung. "V ta namen v letu 2023 vzpostavljamo 'zaupanje s prevzemanjem izzivov in z novim preskokom skozi spremembe', da premagamo težko poslovno okolje in gremo skupaj v boljšo prihodnost.«

Prizorišče srečanja odraža voljo vodstva Skupine po sprejemanju izzivov in sprememb, saj je center v Namyangu središče raziskav in razvoja Hyundai-Kia, kjer poteka razvoj vozil in tehnologij za motorje in pogonske sklope.

Vzpostavitev 'zaupanja' s sprejemanjem izzivov, kot so npr. elektrifikacija, programska oprema in nove dejavnosti
Chung je dejal, da je skupina zavezana graditi zaupanje s sprejemanjem izzivov na različnih področjih, vključno z elektrifikacijo, programsko opremo in novimi posli.

"V letu 2023 bomo še naprej razvijali in ponujali inovativna vozila, da utrdimo svoj vodilni položaj na svetovnem trgu električnih vozil in nadaljujemo z elektrifikacijo."

Kia letos načrtuje začetek prodaje različnih modelov električnih vozil, od lahkih do luksuznih, kot sta električni športni terenec EV9 in Ray EV, da bi strankam omogočili karseda raznoliko ponudbo električnih vozil, hkrati pa okrepili vodilni položaj na trgu električnih vozil.

G. Chung je poudaril tudi pomen programske opreme. "Sisteme podjetja, vključno z raziskavami in razvojem, je treba nadgraditi, da bi dosegli 'prehod, osredotočen na programsko opremo'. To nam bo omogočilo proizvodnjo brezhibnih programsko zasnovanih vozil (SDV, angl. Software Defined Vehicles) in prevzem vodilne vloge med globalno konkurenco."

 

To povzema strateško prizadevanje skupine, da strankam ponudi udobno svobodo gibanja in inovativne uporabniške izkušnje s preoblikovanjem vseh modelov v SDV do leta 2025.

Kia bo do leta 2025 za vse modele nudila posodabljanje programske opreme OTA (Over-The-Air) in zagotavljala prilagojene storitve, kot so npr. naročnine. Z vzpostavitvijo podatkovne platforme bo Kia povezovala in obdelovala različne podatke, ustvarjene v celotnem življenjskem ciklu avtomobila, za nenehno zagotavljanje inovativnih storitev.

Pri tehnologiji avtonomne vožnje Kia načrtuje lansiranje modelov, ki so sposobni avtonomne vožnje stopnje 3 na avtocestah v Južni Koreji ter komercializacijo robotaksijev z avtonomno vožnjo 4. stopnje v Severni Ameriki.

V prvi polovici leta bo Kia predstavila EV9, ki bo dobil funkcijo napredne asistenčne vožnje na avtocesti (HDP, angl. Highway Driving Pilot). Ta funkcija avtonomne vožnje 3. stopnje na avtocestah in cestah, rezerviranih samo za motorna vozila, je prvi korak k popolnoma avtonomni vožnji, kjer vozniki prevzamejo nadzor nad vozilom samo v nujnih primerih.

Kia je že lani v Koreji ponudila namensko vozilo (PBV, angl. Purpose Built Vehicles) Niro Plus, letos namerava povečati število modelov PBV, do leta 2025 pa lansirati namenski model PBV, temelječ na platformi skateboard.

Kakovost je prioriteta za vse pri Kii ꟷ od načrtovanja izdelkov, oblikovanja, proizvodnje, prodaje do poprodajnega vzdrževanja
Izvršni predsednik Chung je izpostavil kakovost in varnost kot najpomembnejša dejavnika zaupanja strank in dejal: “Kakovost je prednostna naloga za vse nas,” ter dodal: “ Vse ekipe in zaposleni morajo postaviti kakovost in stranko na prvo mesto – pri področjih od načrtovanja izdelkov do oblikovanja, proizvodnje, prodaje in poprodajnega vzdrževanja. Vsi moramo narediti več, da si prislužimo spoštovanje in zvestobo naših strank.”

Izrazil je tudi svojo močno zavezanost varnosti. “Naša zavezanost varnosti se ne kaže le skozi izpolnjevanje zunanjih predpisov. Gre za prepoznavanje neprecenljive vrednosti življenja in načela, da se vedno trudimo po najboljših močeh, da je varnost naših strank in zaposlenih vedno na prvem mestu."

Kia vlaga dodatne napore v vrhunsko kakovost in najvišjo varnost. Lansko leto je Kia zasedla najvišja mesta v prestižni študiji kakovosti ameriškega podjetja J.D. Power o zanesljivosti vozil (VDS, angl. Vehicle Dependability Study). Evropska neodvisna organizacija za varnostne preizkusne trke (Euro NCAP) in ameriški zavarovalniški inštitut za varnost na cestah (IIHS) sta nove modele Kie ocenila z najvišjo oceno za kakovost in varnost.

Do leta 2040 namerava Kia na večjih globalnih trgih ponuditi samo električna vozila z ničelnimi emisijami ogljika, že zdaj pa spodbuja projekte za ustvarjanje in obnovo morskih ekosistemov ter zbiranje in recikliranje plastike v morjih. Povezane družbe po vsem svetu prav tako načrtujejo zamenjavo električne energije s 100-odstotno obnovljivo energijo.

Narediti konec vsem nesmiselnim nalogam, učinkoviteje porabljati čas in človeške vire z določanjem prioritet ter delati pametno in prilagodljivo
Ob koncu druženja z zaposlenimi je g. Chung dejal: "Končati moramo vse nesmiselne naloge v našem trenutnem načinu dela ter učinkovito porabljati čas in človeške vire z določanjem prioritet." Na koncu je še dodal: "Upam, da boste tudi vi vsi ovrednotili svoje naloge in odstranili vse nepotrebne formalnosti, ki tratijo dragoceni čas in energijo, ter vpeljali pametno in prilagodljivo delo v svoj vsakdan." 


Nazaj